perjantai 22. helmikuuta 2008

Pohjois-Irlanti 15-17.2.2007

Matkailin viikonloppuna Pohjois-Irlannissa.


Lammasmaisemakuva.


Matkaseura

Belfast oli oikein viehättävä, ei pommin jälkiä. Tosin jälkeenpäin olen kiinnittänyt huomiota, että kyllä uutisissa on yhä jotain levottomuuksia pohjoisesta. Viime yönä joku oli yrittänyt sytyttää yökerhon tuleen, mutta olikin onnistunut käräyttämään itsensä ja moottoripyöränsä. Vähän noloa, kun koko sähläys tallentui valvontakameraan. Pahis poistui paikalta ihan liekeissä.

Mutta, turistille kaupunki esitti kyllä parhaat puolensa. Soma ja turvallisen tuntuinen. Ajeltiin Belfast Wheel –maailmanpyörällä. Ja ravintolassa tarjoilijat passasivat, kun lautasliinakin laitettiin syliin. Söin mustekala-tagliatellea, upea idea ruokalajiksi.

Pohjois-Irlanti on paljon Limerickin seutua siistimpi. Ei voinut olla huomaamatta, miten kadunvarret olivat siistit kuin kotona konsanaan.

Pohjois-Irlannin rannikolta löytyy Giant's Causeway, muinainen kivimuodostelma. Kuuluu maailmanperintökohteisiin. Joku sanoisi, että kivipilarit ovat muodostuneet laavan jäähtyessä, tai jotain muuta yhtä kuivakkaa.


Kyllä aivan eriskummallisia kiviä. Giant's Causeway pohjoisrannikolla.

Uskottavampi selitys on skotti- ja irlantilais-jättiläisen rymistely meren yli perjantai-illan tappelun tuiskeessa. Irlantilainen ensin kauhistui kun näki nukkuvan skotlantilaisen jätin kokoluokan, ja luikki Giant's Causewayta pitkin pakoon kotosalle. Skotlantilasella puolestaan meni pupu pöksyyn, kun Irlantilaisjätin vaimo puki miehen lastenvaatteisiin ja laittoi kehtoon, sitten pahoitteli tappelunhaluiselle skotille, että ukko on ulkona ja vauvan kanssa tässä kahdestaan kotosalla. Skotti toki kauhistui, että jos irlantilaisella jätillä on noin suuri vauva, niin ei parane alkaa nujakoimaan isän kanssa. Meni sitten sellaista vauhtia käpälämäkeen, että meni Giant's Causeway mäskäksi.


Linnoja täällä piisaa, mutta tässä tähänasti hienoin.


"Tunturipuro", onkohan kaloja..

Pohjoisesta löytyy myös karumpaa maisemaa, eli aivan kaikkialla ei ole vihreää. Koko Pohjois-Irlanti on kyllä kaunista aluetta.


tiistai 19. helmikuuta 2008

Cliffs of Moher

Nyt on blogitus vähän jäljessä. Ehdin viettää flunssaakin tässä välissä.

10.2.2008 Cliffs of Moher


Tässä pari kuvaa ulkoilmakerhon järjestämältä maisema matkalta läheisille kallioille. Silloin muuten vasta hoksasin, että olen saarella. Limerick on niin kuivakka.




Paluumatkalla söimme kunnollisessa Irlantilais pubissa, jossa raikui hilpeä soitto naapuripöydästä. Se olikin vasta ensimmäinen kohtaaminen, muka runsaan musiikkiperinteen kanssa.

perjantai 8. helmikuuta 2008

Hauskoja tapauksia

Nyt olen tehnyt totisen pubi kierroksen Limerickissä, viime viikonloppuna nimittäin. Ne on täynnä melkoisia käppyröitä. Naisilla on ilmeisesti omat ompeluseurat toisaalla, kun ukot tuijottelee illat tuoppeja. Hyvässä seurassa jaksoin istua monta kuppilaa. Olen myös intoutunut vähän seurailemaan rugbya. Sitä näkyy joka pubissa. Pitää ostaa paikallisen Munsters –joukkueen paita ja mennä katsomaan peliä joskus. Jospa vielä itse pääsisi kokeilemaan, niin lähtisi jalka tai pää.


Mikä tässä ei pidä paikkaansa?
.


Pubeissa on melko suppea valikoima. Tässä juntturan baarimikon näkemys jääteestä. Vieläkin naurattaa.

Yliopiston kirjastosta löytyi upea taulu. Kakkoskerroksen hyllyrivin päästä katsoi iki-ihana Severus Snape. Vähän kyselin taulusta kirjastonrouvalta, ja osoittautui että se esittääkin Kate O´Brienia, Limerickistä kotoisin olevaa kirjailijaa. No eipä väliä, minulle siitä tulee aina ahkera olo kun opiskelen taulun alla. Oppimestarin valvonnassa.


Vähän pitää vouhottaa.

Vielä kevyt huvituksen aihe. Naapuri huoneen jenkki on alkanut soittaa nokkahuilua. Se kävi huoneeni ovella kertomassa miten sillä soitetaan eri sointuja. Tarpeettomasti lisäsi, ettei ole ennen soittanut mitään. Hyvää unimusiikkia.

Viikonlopuksi olin ilmoittautunut luola/kiipeily retkelle, mutta se peruuntui. Harmi. Kuitenkin viikon päästä on luvassa viikonloppu maisemaretki Irlantiin. (Kohde ilmiselvästi hitusen epäselvä vielä.)


Irlantilainen aamiainen; pekonia, makkara, papuja, sieniä, perunajotain, liha/ryynimakkara -puddingia ym. Melko tuhti

.

lauantai 2. helmikuuta 2008

Ensimmäinen kouluviikko

Ensimmäinen viikko opiskelua on selvitty. Lukujärjestys toki ei ole vielä selvillä. Kaksi Suomessa valitsemistani kursseista on sisällöltään lähes samoja, joten jotain pitäisi tilalle valita. Ja yhdelle kursseista ei ole vielä löytynyt opettajaa. Kaksi kertaa luokallinen innokkaita oppilaita on saanut odotella turhaan, kun luennoitsija ei ole ilmaantunut paikalle. Saa nähdä kuinka käy.

Muuten opetus on osoittautunut mahtavaksi. Internet-markkinointi on ihan hurjaa, loistava opettaja. Ja economics –kurssi on yllättänyt. Ensimmäisellä luennolla en ymmärtänyt oikein mitään. Mutta kun luin oppikirjaa, niin seuraava luento olikin kiinnostavaa. Siitä kyllä yllätyin. Opin, että Irlannilla on ollut 90-luvun jälkimmäinen puolikas ja 2000-luvun alku oikein hurjaa talouskasvua, paljon muuta Eurooppaa kovempi meno. Kuvaavat niitä vuosia Celtic Tiger –nimityksellä. 2000 luvulla tilanne on tasaantunut, mutta jatkunut oivana. Professori siitä niin höyrysi, että innostus ja kiinnostus pääsi tarttumaan. Hienolta tuntuu myös se, että kaksi professoreista on itse kirjoittanut käyttämänsä tenttikirjat.



Markkinoinnin luento. Mini professori erottuu tarkkasilmäisille.

Osa luennoista on hurjan isoja. Satoja ihmisiä. Tästä tietenkin sain oivan tuuman, että kukaan ei voi tietää, jos omien, viiden sallitun kurssin lisäksi, livahdan joillekin ylimääräisille luennoille. Eli kuluneella viikolla kävin kuuntelemassa biologiaa, Strategic Managementtiä ja markkinointia. Ja keväämmällä on tulossa evoluutioteorian luentoja. Voin leikkiä täällä biologian opiskelijaa!

Muuta ei viikolla paljon ehdikään tehdä. Illalla olen melko ahkerasti tehnyt läksyjä, ja toki ehtinyt mesettää. Keskiviikkona tutustuin Guinnessiin. Upea tunnelma ja ulkomuoto tällä mustalla juomalla. Otin harjoitteluversiona puolikkaan tuopin, mutta en pärjännyt lainkaan kunnialla. Selvisin noin 1/5 osasta. Surkeaa. No irlantilainen Bulmers –siideri on kuitenkin maistunut näinkin rantulle.


Harjoituksissa.

Sää on ollut monipuolista. Eräänkin puolituntisen sisällä saatiin auringonpaistetta, sateenvarjoja rikkovaa tuulta ja lopulta rae-kuuro. Vettä on satanut riittävästi. Ja horisontin kukkuloiden vihreät pellot olivat tänä aamuna valkoiset, eli jotain lumi-räntääkin on listalla.


Shannon taitaa tulvia.