maanantai 28. tammikuuta 2008

Japania

Nonyt alkoi opiskelu. Tänä aamuna tein enkun tasotestin, vaikken enkun kurssille aio mennä. Ylsin advanced ryhmään. Mukavaa.

Yliopisto alue on yhtäkkiä täynnä ihmisiä. Kirjastossa ja koulun kahviloissa on mahtava tunnelma. Opiskelijat kantelee kirjoja ympäriinsä ja lukee omiaan nurkissa. Olo on ihanan Hermionemainen kun aamulla raahasin neljää japanin kirjaa ja lehtiöitä laukussa.

Ja sitten se japanin opetus!! Tunteja on 6 viikossa. Opettajia on kaksi. Toinen on vanhempi pieni laiha irlantilaisrouva, joka kertoo outoja vitsejä ja nauraa itsekseen ja astelee suurin askelin luokan edessä. Mahtava opettaja, naputti uusia kanjeja taululle sellaista tahtia että tukka pois. Ja sitten iltapäivä tunnilla toinen opettaja oli nuori japanilainen nainen, joka ei ehtinyt lainkaan lopettaa hymyilyä ainakaan ensimmäisen tunnin aikana. Ja lähes kaikki selitys tuli japaniksi. Olin tunnin kuuntelemisen ja keskittymisen jälkeen ihan hengästynyt. Kyllä nyt alkaa oppia, jos vain pysyn kyydissä. Hullua.

sunnuntai 27. tammikuuta 2008

Limerickin turistikierros

27.1.08 sunnuntai

Sunnuntaina suomalaisseurueella tutustuimme kaupungin historiaan ja nähtävyyksiin. Aivan keskustasta löytyi Saint Maryn katedraali, iso kivinen linna/kirkko. Niitä kyllä tuntuu täällä riittävän.



Paikallishistoriaa oli tarjolla King John’s Castlessa. Upeassa auringonpaisteessa saimme katsella jättiläiskivimuureja ja isoa linnan sisäpihaa. Näytillä oli hirsipuut ja jalkapuut. Itse kuningas John ei koskaan ollut käynyt linnassaan. Sille oli 17 vuotiaana annettu Irlanti, mutta ei tainnut innostua kun oli käväissyt vain kahdesti koko maassa. (Isoveli sai kai hallita Englantia, niin tätä alkoi jurppia.)


Polvihousuisen James II :n seurassa.

Linnassa ja sen ympärillä on ollut melkoista tappelua. Katsoimme valitusvideon, jonka mukaan ainakin irlantilaiset, englantilaiset, hollantilaiset ja ranskalaiset siellä teurastivat toisiaan. Ja jotain puhetta oli viikingeistäkin.


Mikä sika!

Vuosiluvut menivät ohi. En osannut keskittyä kun olin upean villisika-viirin pauloissa. Ikkunoissa oli myös hilpeitä piirroksia pikku-ukoista ja hevosista. Sarjakuvahahmo ainesta.

Linnan tornista oli loistavat näkymät Shannon joelle, Limerickin kaupunkiin ja läheisille kukkuloille.



lauantai 26. tammikuuta 2008

Lauantai


Tammikuista kukkaloistoa.

Sain lukujärjestyksen tehtyä. Kaikki Suomessa katsomani kurssit sitten löytyivät, ja vieläpä sopivat keskenään, vain yksi pieni päällekkäisyys. Japania on 6 tuntia viikossa, ja alkaa heti maanantaina. Loistavaa. Pelottaakin kyllä, kanjit on unholassa. Tänään aloitin lauantaiaamun kertailemalla pari tuntia. Koulu kun maanantaina alkaa, jää varmasti kertailut sikseen, kun tulee uusia läksyjä. Lukujärjestyksessä on aika paljon tyhjää, mutta silti joka päivä on aamusta ilta 17 tai 18 asti. Tunnit ovat hajallaan, ja paljon hyppytunteja

Lauantaipäivän hurvittelin Limerickissä ostoksilla. Tarvitsin sateenvarjon, mutta ostin ainakin paidan, saappaat ja FARKUT! Aivan niin. Ainakaan 9 vuoteen minulla ei ole ollut moisia, nyt pitää harjoitella miten ne toimii. Kaupoissa on niin hurjat alennukset, etten enää uskalla mennä keskustaan. Tätä menoa laukku painaa palatessa varmasti 75,3 kiloa.

Enemmän kuin perunaakaan, nämä irlantilaiset taitavat syödä leipää ja hampurilaisia. Sandwich- ja burgeri paikkoja on enemmän kuin kebabbiloita suomessa.


Tänäänkin söin siis lounaaksi leipää. Kuppila Limerickin keskustassa.

Melkoisen sotkuista täällä myös on. Kadun varsilla on roskia reilusti. Laskee muutoin somien maisemien tunnelmaa ikävästi. Yliopiston kampus on muita alueita siistimpi. Ja kaikkialla on rakennustyöt kesken, nostureita ja puolikkaita taloja ympäriinsä.
Yliopisto aurinkoisena päivänä.

P.S. Hämähäkki oli lähtenyt kävelemään. Ihanaa kun voi arpoa onko se sängyssä vai kengässä. Luulen että kevään myötä ikkunan raoista voi kiipeillä lisääkin kavereita.

torstai 24. tammikuuta 2008

Eka orientaatiopäivä

24.1.2008 Torstai

Tänään oli koulussa ensimmäinen orientaatiopäivä. Aamulla aivan innokkaana nautin kauniista koulumatkasta. Opiskelija ”kylä” on noin 500m yliopistosta, ja koko matkaa reunustaa ihanat vanhat puut reilulla lehvästöllä. Ja lintunen laulaa tahtia astellessa.

  
Anni uudella koulutiellä.

Tapasin orientaatiossa kaksi uutta suomalaista. Minnan Mikon veli on vielä pysytellyt piilossa. Mutta yhteensä suomalaisia lienee 5. Jenkkejä ja eurooppalaisia piisaa, mutta kaikki aasialaiset on piilotettu johonkin. Kai niitä täällä kuitenkin pitäisi olla. Odotan. Päivän aikana saimme opiskelijakortit, ja nyt täytyy koota lukujärjestys. Valitsemani Supply Chain Management -kurssi on harmillisesti peruuntunut. Jotain muuta pitää keksiä tilalle. Ja japania on ainakin perjantaisin klo 17-18, eli hyvästi pitkät viikonloppu retket.

Orientaation jälkeen kävin kaupassa, ja sitten syömässä kampusalueen pubi-ravintolassa suomalais-puolalais-saksalaisessa seurassa. Deep Fried Haddock oli kalaa perunamuusin reunalla. Nyt Wikipediasta opin että Haddock on kolja, eli joku turskan sukulainen.

Illan kuluksi siivosin asuntoa. Kuten aiemmin sanoin melko rämiä on nämä kämpät, mutta ennen kaikkea likaisia. Imuroin ja pyyhin pölyt, nyt on mukavampi olla. Vielä pitäisi poistaa jätti hämähäkki katosta. Kai se on kuollut, en uskaltanut katsoa.

 
Ulkoa söpö, sisältä rujo.

Lienee vielä pakko lähteä kampuksen pubiin Welcome -kekkereihin. Ettei muut heti ymmärrä kuinka tylsä olen. Toivottavasti saan mennä nukkumaan ajoissa, sentään toinen orientaatiopäivä huomenna.

keskiviikko 23. tammikuuta 2008

22.1.08 Tiistai,
Limerick, asuntola

Matka jatkui Dublinista Avalon House hostellista aamulla 10 aikaan. Bussi asema löytyi kun vanha irlantilainen käppyrä neuvoi ystävällisesti. Matka Dublinista Limerickiin kesti noin 3 tuntia. Bussin ikkunasta katsottuna tämä saari on yksi iso golf-kenttä muutamalla puulla ja lammas-esteellä. Nättejä pikku taloja näkyi matkalla.
Hassu talo matkalla bussiasemalle.

Ajoimme bussilla Limerickin keskustaan, josta kuljettaja neuvoi että olisi kannattanut jäädä pois matkalla yliopiston kohdalla, ja käski hyppäämään takaisin Dubliniin lähtevään autoon. Lopulta yliopisto löytyi. Tai siis Plassey Village –opiskelijakylä. Yliopistolle asti en vielä ole ehtinyt. Huomenna sitten on se tutkimuskierros tehtävänä. Ainakin kirjasto täytyy löytää että pääsen nettiin. Kouluhan alkaa vasta ylihuomenna torstaina perehdytys päivällä.

Asunto on mukavan näköisissä rivitaloviritelmissä, jotka 8 hengen pikkutaloja. Minulla on oma huone, jossa sänky, kirjoituspöytä, vaatekaappi ja pesuallas, mukavan kokoinen, ei suinkaan ahdas. Huone kyllä kaipaisi pintaremonttia, ja kylpyhuoneessa on ankea tunnelma. Muut asukkaat ovat mukavan iloisia. Tapasin 3 tyttöä (ranskasta, romaniasta ja jenkeistä) sekä vielä yhden pojan jenkeistä. Kävellen hain ruokaa supermarketista noin kilometrin päästä. Kävellessä satoi vettä, kuten asiaan kuulunee.

Matkalla Dubliniin

21.1.08, klo 19
Maanantai Dublin

Yhtäkkiä olen Irlannissa. Lento tuntui nopealta ja sujui hyvin kun vihdoin olen ymmärtänyt lento pahoinvointi tablettien välttämättömyyden. Ensimmäinen vaikutelma Irlannista oli… yllättävästi vihreä. Koneesta näkyi meren keskellä niin vihreä saari, ettei järkeä. Oikein hohti, kun aurinko paistoi. Eli mikäs Irlanti se semmoinen on kun ei edes sada.

Ryanairin palvelut yllättivät. Koneesta sai ostaa lipun lentokenttäbussiin, ja poika vielä neuvoi innokkaasti. Oikein mielelläni ostin sen bussilipun koneesta, ja vielä päätin tukea yritystä ja tavoistani poiketen ostin ihan juotavaa. En sentään whiskyä vielä, vaan mansikka smoothien. Pitäähän 22 euron lipun lisäksi jotain jäädä Ryanillekin.
Hostelli löytyi helposti kartan avulla, tosin kävely rinkka selässä uuvutti. Huone 38 euroa. Pikaisesti syömässä. Ja nyt olen ihan valmis nukkumaan. Huomenna kohti Limerickiä.