lauantai 2. helmikuuta 2008

Ensimmäinen kouluviikko

Ensimmäinen viikko opiskelua on selvitty. Lukujärjestys toki ei ole vielä selvillä. Kaksi Suomessa valitsemistani kursseista on sisällöltään lähes samoja, joten jotain pitäisi tilalle valita. Ja yhdelle kursseista ei ole vielä löytynyt opettajaa. Kaksi kertaa luokallinen innokkaita oppilaita on saanut odotella turhaan, kun luennoitsija ei ole ilmaantunut paikalle. Saa nähdä kuinka käy.

Muuten opetus on osoittautunut mahtavaksi. Internet-markkinointi on ihan hurjaa, loistava opettaja. Ja economics –kurssi on yllättänyt. Ensimmäisellä luennolla en ymmärtänyt oikein mitään. Mutta kun luin oppikirjaa, niin seuraava luento olikin kiinnostavaa. Siitä kyllä yllätyin. Opin, että Irlannilla on ollut 90-luvun jälkimmäinen puolikas ja 2000-luvun alku oikein hurjaa talouskasvua, paljon muuta Eurooppaa kovempi meno. Kuvaavat niitä vuosia Celtic Tiger –nimityksellä. 2000 luvulla tilanne on tasaantunut, mutta jatkunut oivana. Professori siitä niin höyrysi, että innostus ja kiinnostus pääsi tarttumaan. Hienolta tuntuu myös se, että kaksi professoreista on itse kirjoittanut käyttämänsä tenttikirjat.



Markkinoinnin luento. Mini professori erottuu tarkkasilmäisille.

Osa luennoista on hurjan isoja. Satoja ihmisiä. Tästä tietenkin sain oivan tuuman, että kukaan ei voi tietää, jos omien, viiden sallitun kurssin lisäksi, livahdan joillekin ylimääräisille luennoille. Eli kuluneella viikolla kävin kuuntelemassa biologiaa, Strategic Managementtiä ja markkinointia. Ja keväämmällä on tulossa evoluutioteorian luentoja. Voin leikkiä täällä biologian opiskelijaa!

Muuta ei viikolla paljon ehdikään tehdä. Illalla olen melko ahkerasti tehnyt läksyjä, ja toki ehtinyt mesettää. Keskiviikkona tutustuin Guinnessiin. Upea tunnelma ja ulkomuoto tällä mustalla juomalla. Otin harjoitteluversiona puolikkaan tuopin, mutta en pärjännyt lainkaan kunnialla. Selvisin noin 1/5 osasta. Surkeaa. No irlantilainen Bulmers –siideri on kuitenkin maistunut näinkin rantulle.


Harjoituksissa.

Sää on ollut monipuolista. Eräänkin puolituntisen sisällä saatiin auringonpaistetta, sateenvarjoja rikkovaa tuulta ja lopulta rae-kuuro. Vettä on satanut riittävästi. Ja horisontin kukkuloiden vihreät pellot olivat tänä aamuna valkoiset, eli jotain lumi-räntääkin on listalla.


Shannon taitaa tulvia.

5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

No lopulta terveiset myös isiltä. Mulla meni näin pitkään ennenkuin sain Mozillan toimimaan mutta tänään se onnistui ja ilman apua. Huom Taneli ei onnistunut siinä. Oma apua paras. Siis en ole aiemmin tutustunut sivuihin kun se osoitelinkki oli Mozillassa. Selitys

Älä lannistu. Guinness on kova vastus.

Sinullä näyttää muuten siellä vihreällä saarella elo- ja opiskelufiilis olevan hyvällä mallilla. Että vielä salaa käyt ylimääräisillä luennoilla??? On sinussa isälle ihettelemistä!

No enää hiukan reilu kuukausi niin tulemme kirittämään ja saat vetoapua siinä Guinness projektissa.

Katsele ja kysele onko sillä vähemmän tulvivia jokia tai kivoja järviä joille hyvä mennä perhovapaa ulkoiluttamaan maaliskuun loppupuolella!
isi

Anonyymi kirjoitti...

Nyt kun opin niin lisää tulee.

Törmälä on nyt tyhjä. Braahenkadulle oli kova muuttoviikonloppu ja nyt Mammalla siellä lokoisa luukku täynnä tavaraa. Liisa, Teuvo ja Mamma lähettää terveisiä Ne ovat tehneet monta viikkoa muuttoa joten eivät ole olleet tietokoneen puikoissa näitä juttuja tutkimassa.

Pärjäile, vaikka kyllähän sinä pärjäätkin.

Riikka kirjoitti...

Hei taas!

Koti tuoksuu ihanasti kaalilaatikolle, sain mahtavan ohjeen naapurist -siihen laitetaan kermaa tai smetanaa! Olin syödä sen jo paistamattomana vuokasta =P
Mutta maltoin itseni.

Uuno on kunnostautunut koulussa! Pääsisi musiikkiluokalle, muttei halua... =( Oli ollut testeissä keskivertoa roimasti parempi! Meijjän Uuno, kun mä oon luullut ettei se oikein musikaalinen oo. Iloinen yllätys kuitenkin ja miten sitä hymyilytti kun kerroin kehuista. Jes.

Pietsun käytin tänään verikokeissa. Epäilen että hemoglobiini olisi huono. Saas nähä. Sai ihqun tarran ja puudutusvoidetta kyynärtaipeeseen. Eikä sattunut yhtään!

Mahtavaa kun laitoit lisää kuvia!!! Niin pitikin.
Minkä merkkinen on se tarkat laatuvaatimuksesi täyttävä siddu? =D
Mukavia vkonloppuja,
terkut muiltakin mölleiltä,
sanoo R-tätsy

Anni kirjoitti...

Hienoa Uuno! Varmasti musikaaliset lahjat ovat tislautuneet kummitädin vaikutteista. Itsehän olin ala-asteella melkoinen triangelin soittaja.

Bulmers on siideri, sitä myydään kuulema Suomessa vähän eri nimellä.

Riikka kirjoitti...

Ah niin, ja ne ikimuistettavat tiernapojat... =DDD Musikaalisuutta parhaimmillaan!
Maanantai ja kohta tulee uudet patjat maattavaksi, jee.
R