maanantai 28. tammikuuta 2008

Japania

Nonyt alkoi opiskelu. Tänä aamuna tein enkun tasotestin, vaikken enkun kurssille aio mennä. Ylsin advanced ryhmään. Mukavaa.

Yliopisto alue on yhtäkkiä täynnä ihmisiä. Kirjastossa ja koulun kahviloissa on mahtava tunnelma. Opiskelijat kantelee kirjoja ympäriinsä ja lukee omiaan nurkissa. Olo on ihanan Hermionemainen kun aamulla raahasin neljää japanin kirjaa ja lehtiöitä laukussa.

Ja sitten se japanin opetus!! Tunteja on 6 viikossa. Opettajia on kaksi. Toinen on vanhempi pieni laiha irlantilaisrouva, joka kertoo outoja vitsejä ja nauraa itsekseen ja astelee suurin askelin luokan edessä. Mahtava opettaja, naputti uusia kanjeja taululle sellaista tahtia että tukka pois. Ja sitten iltapäivä tunnilla toinen opettaja oli nuori japanilainen nainen, joka ei ehtinyt lainkaan lopettaa hymyilyä ainakaan ensimmäisen tunnin aikana. Ja lähes kaikki selitys tuli japaniksi. Olin tunnin kuuntelemisen ja keskittymisen jälkeen ihan hengästynyt. Kyllä nyt alkaa oppia, jos vain pysyn kyydissä. Hullua.

5 kommenttia:

Tuija kirjoitti...

miten sanotaan japaniksi: Suomi on ihana maa kun siellä sataa paksua lunta.

Anni kirjoitti...

Finrando wa kireina o kuni des. Tuo lause tapailee, että Suomi on kaunis kotimaa. En tiedä sanajärjestyksestä. Parempaan en vielä pysty. Pitäisi hankkia sanakirjakin.

Anonyymi kirjoitti...

Jee, Sohvi tarttui heti 'hermionemaiseen' tunnelmaan!! ja tuo linnakuva vei aatokset Hogwartsiin, tai mikäs se onkaan oikeaoppisesti.
Voisinkin tuota japanin lausetta hokea huomenna, kun puistoon saapuu japanilainen äiti pikkutyttönsä kanssa. On se jännää, kuinka ne molemmat hymyilee koko ajan, ja äiti ottaa kaikesta kuvia, vaikkei ne ole millään vierailulla, vaan asuvat suomessa...se on geeneissä?

Anonyymi kirjoitti...

hienolta kuulostaa ja näyttää!

Anonyymi kirjoitti...

On se hienoa, että toiset matkustaa niin pääsee itse nauttimaan keväisestä linnatunnelmasta ihan tässä siivellä.