sunnuntai 27. tammikuuta 2008

Limerickin turistikierros

27.1.08 sunnuntai

Sunnuntaina suomalaisseurueella tutustuimme kaupungin historiaan ja nähtävyyksiin. Aivan keskustasta löytyi Saint Maryn katedraali, iso kivinen linna/kirkko. Niitä kyllä tuntuu täällä riittävän.



Paikallishistoriaa oli tarjolla King John’s Castlessa. Upeassa auringonpaisteessa saimme katsella jättiläiskivimuureja ja isoa linnan sisäpihaa. Näytillä oli hirsipuut ja jalkapuut. Itse kuningas John ei koskaan ollut käynyt linnassaan. Sille oli 17 vuotiaana annettu Irlanti, mutta ei tainnut innostua kun oli käväissyt vain kahdesti koko maassa. (Isoveli sai kai hallita Englantia, niin tätä alkoi jurppia.)


Polvihousuisen James II :n seurassa.

Linnassa ja sen ympärillä on ollut melkoista tappelua. Katsoimme valitusvideon, jonka mukaan ainakin irlantilaiset, englantilaiset, hollantilaiset ja ranskalaiset siellä teurastivat toisiaan. Ja jotain puhetta oli viikingeistäkin.


Mikä sika!

Vuosiluvut menivät ohi. En osannut keskittyä kun olin upean villisika-viirin pauloissa. Ikkunoissa oli myös hilpeitä piirroksia pikku-ukoista ja hevosista. Sarjakuvahahmo ainesta.

Linnan tornista oli loistavat näkymät Shannon joelle, Limerickin kaupunkiin ja läheisille kukkuloille.



2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

ompa kyllä komea sika! niin ja myös pikku-ukko on maineensa veroinen.
annilla uuvet jamekset jalassa,
näky on yhtä vieras kuin minun siisti tukka!

Riikka kirjoitti...

MITÄ!?!???!?
Juho-sanilla siisti tukka, no way!

Lisää kuvia Anni. Ne on niin upeita!

Siat on kivoja, mutta pikku-ukot haitallisia.

sanoi Riikka ja suunnittelee 2vkon espanjan matkaa kesäkuussa =P