sunnuntai 23. maaliskuuta 2008

17.3.08 St Patrickin päivä


Harpunsoittaja ja suomalainen linssilude.

Pyhän Patrickin eli Paddyn päivänä Dublinissa oli mukavasti vilinää ja auringon pilkahduksia. Aamulla mamin ja isun kanssa ajeltiin keskustaan ja ihmeteltiin ensialkuun pelkää ihmisten paljoutta ja vihreitä hattuja.


Ihmisiä odottelemassa paraatia O´Connell Streetillä.

Ennen varsinaista paraatia ehdittiin istua Temple Bar -alueen kahvilassa ja maistella vetistä tiramisua. Paraatia piisasi tuntikaupalla, mutta isojen hattujen ja moninaisten selkien takaa näkyi vain isoimmat kyhäelmät. Hienoja kaikkityyni.


Mehiläinen, ja muutama katselija katolla.


Ilmapalloja.


Välipalalla.

Dublinissa on huippuja ruokapaikkoja, joten lopun paraatin katselimmekin espanjalaisessa ravintolassa. Ja minä pääsin syömään simpukoita ja mustekalaa.


Ai mitä nassukkaa, kahdenlaista grillattua mustekalaa. (Mustekala on japaniksi muuten tako. Tako ga sukidesu.)

Kävimme myös Yamamori japanilaisessa ravintolassa. Totuudenvuoksi mainittakoon, että sentään eripäivänä, sillä kolmen lämpimänruoan tavoite jäi hivenen vajaaksi. Mutta isälläkin tuli maha täyteen, eli kyllä idässäkin osataan kokata.


Tempura-kalaa ja teryaki kanaa. Alkupala sashimit jo hävinneet parempiin suihin. Yamamori ravitola tarjosi myös reissun parhaan juustokakun -vihreänteen makuisen.


Ynnä yhteensä, hyvät juhat.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

van olivat hauskat juhlat.
Nyt yritän sopeutua pakkaseen ja talveen. Kävin heti kotiin tultuamme hiihtämässä Pöllyvaarassa.

Oli kehno keli, peeveli.

Orotan jännityksellä millaisia kuvia sait sieltä Kerryn kierrokselta. Se turkoosi meri, vihreät niityt, ruskeat rinteet. Ai aiai ai. Oli se hienova.

Muu perhe täällä on paneutunut koneisiin: Heidi, Taneli ja isä katsoo leffaa. Juho säveltää hirveää teknopoppia ja minä aion äänistä huolimatta yrittää unta kiinni.

Halauksia ihanalle esikoiselle ja kiitos mukavasta lomaseurasta.

emo

Anonyymi kirjoitti...

Moi Anni!

Vihdoinkin pääsiäisen vietosta palasin kotiin mutta 4h päästä on taas lähtö työmaalle Kasnäsiin, Turun saaristoon. Palaan sieltä kotiin vasta perjantaina. Voisin katsoa kalenterista jonkun 5-7pv jos vaikka tulisin sinne. Pohjoisessa oli mukavaa. Tapasin mun serkkuja n. 12 kappaletta ja juteltiin kaikenlaista. Lupasivat auttaa mua jos vaikka rakentaisin pohjoiseen möksän. Jätin Rukalle auton ja rensselit. Siitä lähdin sitten kelkalla väleille Kuusamo - Hautajärvi- Salla. Sallassa olin sukuloimassa yötä ja juttua riitti ja istuttiin.... Aamulla sitten pyyhkäsin taas kelkalla Suommun kautta äitini lapsuuden kodille Paloperelle ja siitä Sysikankaalle serkkujen välisiin pilkkikilpailuihin. Mä en voittanut kun istuin sisällä kahvipöydässä. Sysikankaalta sitten kelkalla Posiolle katsomaan yhtä serkkua ja sen perhettä mutta en löytänyt taloa. Äitini sanoi että ovat muuttanet Sodankylään.
Posiolta sitten Rukalle yöksi ja uni tuli heti saunan jälkeen 20.30, matkaa taivalettu sinä päivänä 320km. (sain mittariin 192km/h) oli aikas hurjaa Kitkan jäällä... T: Mauri