lauantai 1. maaliskuuta 2008

Perustarinoita

Ostin kaupasta perunoita. Olivatkin sitten herkullisia. Laiskuuttani tähän asti olen syönyt riisiä ja leipää, nyt alkaa kuoriminen. Ihan kuin uusia perunoita. No pitkä on kasvukausikin, kun jo helmikuun alussa koulumatkan viereistä peltoa lannoitettiin. Ei ihme että ehtii perunat kasvamaan. Ja narsissit kukkii, keväistä on.


Kirsikkapuu.

Aika kylmä silti. Ulkona tarkenee, mutta huone on kalsea. Tänäänkin oli pitkähihainen, huppari ja fleece-takki, kun raporttia kirjoittelin koneella.



Vaasan & Vaasan näkkäri. Tämä on terveysruokaa.


Minusta on mielenkiintoista nähdä suomalaisia tuotteita maailmalla. Mielenkiintoista että etiketissä on sinappisilliä, yllättävä päällyste näkkärille.

Eilen olin juhlissa. Totta joka sana! Melkoiset juhlat olivatkin. Noin 20 m2 keittiössä ja 5 m2 eteisessä oli yli 50 henkeä, hirveästi savua, tanssia ja Around the World –soi. Ranskalaiset näyttivät miten Manner-Euroopassa juhlitaan. Jaksoin valvoa kahteentoista. Mikä parasta juhlat olivat talossa 34, oma 49 oli sopivan lähellä. Vain ranskalainen ruoka puuttui. Jos olisin jaksanut vielä ½ tuntia valvoa, olisin nähnyt vartijan joka tuli ajamaan lapset takaisin sänkyyn.

Monta päätä pikkukeittiössä.

Noissa juhlissa totesin, että omassa talossa on kyllä hyvä tuuri käynyt, ei kemuja pitkin viikkoa eikä kukaan polta sisällä. Kaikki asukkaat ovat mukavia. Vain Amerikkalaisten tyttöjen kanssa on vähän vaikea tulla juttuun. Tosin muissa taloissa on kuulemma monin verroin vaikeampia jenkkityttöjä, pariltakin suomalaiselta olen valituksen sanan juuri tytöistä kuullut. Menevät ihan tolkuttomiksi, kun Euroopassa pääsee baareihin jo 18 vuotiaana.

Uutisissa on vain rikoksia ja urheilua. Yksipuolista.

Galway. Sisäpihalla roskiksilla? Teurastaja esiliinassaan sekä asekauppias, mitä ihmettä.. pelotti ihan.

.

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Huomenta sinne vihreälle saarelle!

Kylläpä oli ahtaan näköistä siellä bileissä, mutta oikeasta kulmasta olit kuvan ottanut...hmmm, silmänruokaa vanhalle tädillekin :)
Mikäs se oli se pyssymies siellä roskisten välissä, jahtasiko se rottia vai isompia otuksia?

Tiedoksi vaan että Suomea edustaa euroviisuissa jälleen hevibändi, Teräsbetoni. "Missä miehet ratsastaa, siellä lampaat ei voi laiduntaa" Hih, riimityksen kukkanen!

Ite tykkäsin eniten Vuokko Hovatan Virginiasta, oli semmonen hidas valssi. Upposi romanttiseen koloon.

Oikein ihanaa kevään jatkoa, täällä Jyväskylässä edelleen harmaata, pientä pakkasta onneksi kuitenkin.

Terveisin Seija

Anonyymi kirjoitti...

Hei Anni,
mitä tuo pyssymies oikein meinaa? pelottavaa.
Hyvä kun kävit juhlissa, siellä tapaa ehkä jännittäviä ihmisiä. Minä täällä suunnittelen matkaa sinnepäin, toivottavasti löydän jonkun sopivan kolon ajasta tulla sinne..
Hyvää japaninopiskelua toivottaa Hösö!

Anonyymi kirjoitti...

Tuonko leesekerraston että tarkenet???
Osta tosiaan sellainen sähkölämpöpatja jos eivät maltaita maksa. Sellainen lakanan alla on niin ihanan lämmin.

Rupean tutkimaan Dublinin menoja ensi su ja ma. Voitais käväistä jossakin konsertissa illalla.
Kävin siellä Trinity Collegessa silloin aikoinani van voi toisenkin kerran ja mikä se suuri ostosalue+kulttuurin kehto olikaan joku BAR siellä keskustassa.

Olisit sylkäissyt tuohon pyssyyn. Kunnon suomalainen räkä niin jo lähtee.

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos rakas Anni viestistäsi. Se oli ensimmäinen viesti, jonka olen saanut. Minun koneeni on ihan sekaisin, kun siihen on ladattu kolmet sähköpostiverkkoa. Tämä osoite, jossa onnistuoit on keskimmäinen. Nyt Soneran mies siivoo ja korjaa internettini, niin pääsen omalla koneellani ihmisten yhteyteen. Oli tämä muutto hurja homma. Kaikki on näem
näisesti paikoillaan, mutta mitään en löydä mistään. Olimme isäsi kanssa tänään Punaisessa talossa heittämässä pois kirjoja ym. Olen kaivannut sinua kovasti. olisi ollut hauska kanssasi tutkia näitä muistoja ja järjetellä tavaroita. Olen iloinen, että olet saanut siellä noin paljon yhteyksiä kansainvälisiin nuoriin ja olet sopeutunut sinne hyvin Onnittelen japanilaisista yhteyksistä. Nauti nyt kerrankin opiskelijaelämästä. Kerropa kuka se suomalisen näköinen nuorimies on siinä yhdessä kuvassa.? Terveisin Mamma