tiistai 25. maaliskuuta 2008

Ring of Kerry pääsiäisenä


Nyt seuraa kalajuttuja ja hurjia maisemia.


Alkuun kuitenkin Päivänlammas.

Patrikin päivän jälkeen matkasimme äidin ja isän kanssa etelään. Matkalla pysähdyimme Outlet-kylään jossa myytiin edellisen sesongin merkkivaatteita ja muita tuotteita kohtuullisen edukkaasti. Melko turha se paikka kuitenkin oli. Aivan samanlaisia laukkuja olen nähnyt Dublinin sivukujan kojuissa. .. Aidoissa merkkituotteissa on se vikana, että jos minulla on merkkilaukku, kaikki kuitenkin katsovat, että varmasti jäljennös, kun ei tuolla voi olla aitoakaan. Joten ei oikein kehtaa ostaa kumpaakaan. Maininnan arvoinen seikka ostoskylästä: sieltä voisi vuokrata tuhansien eurojen laukun esim viikoksi. ..Tarpeeksi hullua huvittamaan minua. Vastustin silti houkutusta.


Kuumaa viskiä Tipperaryssä (jonne ei ollut kovin pitkä matka).

Seuraavaksi matka suuntautui kohti Kerryn kierrosta, joka on upea maisemareitti ison niemen rantaa pitkin Kerryn-alueella. Majoituimme Bed & Breakfast paikoissa, vaikka minä etukäteen mamoilinkin, etten uskalla mennä toisten koteihin. Hauskahan niissä oli vertailla aamupala nakkeja sekä taivastella pitsin ja hörhelön määrää.



Maisema pysähdys matkanvarrella. Nousimme vähänmatkaa vuorenrinnettä myös kävellen, ja sää oli mitä mainioin.


”Taas joku linna” -aloin jo tuumata Caherissa.


Isä nappasi taimenen tästä ekasta kalapaikasta, (River Suir, Caher).


Lammella posettamassa, ennen totisen vuoristo-oikotien alkua.

Varsinaisella Kerryn kierroksella oli välillä karumpaakin, ja tosi isoja vuoria. Reissu huipentui Waterville merenrantakylään. Siellä katselimme myrskyävää merta ja kalastimme kuuluisassa Butler’s Poolissa. Eli lyhyehkössä joenmutkassa joka laski suoraan kuohuvaan Atlanttiin.


Maisemat miellyttivät. Alajuoksulla Atlantin aallot..


.. Ja toisella suunnalla vuoret ja vihreä pannukakku.


Butler's Poolin reunalla tavoittelen lohia.

Sää vaihtui minuuteissa sateesta auringonpaisteeseen vuorotellen. Tätä paikkaa ei voi liikaa hehkuttaa! Näin vonkaleiden vilauttelevan selkäevää pinnalla useaan otteeseen, mutta sen lähemmäs en ensimmäistä loheani vielä päässyt.


Paluumatkan maisemia.


Lopuksi Potter-tunnelmainen maisema. (Huomautan yllätyksellisen seikan; tämä on tosiaan otettu samaan aikaan tuon ylemmän kuvan kanssa, vain eri suuntaan.)

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

hyvät jutut, pidä toi tyyli ja hommaa lisää kalan kuvia. lampaista ei väliä

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä käyp katteeksi... ei vain, olipa mukava katella maisemia, varsinkin kesäisiä. Olin eilen taas ahven jahissa Oulujärvellä ja täällä pannukakut ovat vittivalkoisia. Kevään jatkoa Annille.Jussi.

Anonyymi kirjoitti...

KYllä lampaitakin tarvitaan tässä elämässä.
TEin eloni ekan ONNISTUNEEN paistin. Vanha hirvi nuortui routakäsittelussä mureaksi ja maistuvaksi.
Sitten teen, kun tulet kotiin, seuraavan sunnuntaipäivällisen: routapaisti, pannulla paistetut lampaankäävät+sipulia, uunissa paistetut punajuuret, palsternakka, porkkanat, sipulit. Paistoliemestä kastike ja uunikasvisten päälle piparjuurijuustonöttösiä. Tietty salaattia.
Että oli kivoi makui. Ja kerrankin kun onnistun, kehun pitkään ja hartaasti itseäni.

Aamulla ehdin auringonpaisteeseen Rehjan ladulle Moskun kanssa. Keli ei ollut paras mahdollinen mutta 1,5 tuntia meni. Loppumatkan minä vedin Moskua. Siitä on tosiaan tullut laiskimus.

Nyt ripsii välillä vettä. Toivottavasti ei vielä hiihtäminen lopu.

Emo

Anni kirjoitti...

Kuka tilasi lisää kaloja?
(On tulossa)