maanantai 14. huhtikuuta 2008

Aran saaret 12-13.4.2008



Minna ja Mikko tulivat Suomesta moikkaamaan. Yhden tiiviin Limerick-yön jälkeen lähdimme bussilla Galwayhin, vaikka Minna väittikin nukkuneensa kelvollisesti työpöydän alla. Galway oli perus settiä, eli kivoja taloja, pubi ruokaa ja kaikki paremmin kuin Limerickissä. Jaa, oriental chicken oli maininnan arvoista, olemalla mauttomampaa kuin perinteinen albiinokana.

Sunnuntai aamuna lähdimme bussilla ja sitten lautalla Aran Saarille. Sää oli mitä parhain, itse asiassa lämpimin päivä tähän saakka.





Puikula.

Saari oli karu lätty meressä. Asukkaita on esitteen mukaan 800, mutta sunnuntai päivänä kävi satamassa melkoinen kuhina kun kaksi laivallista turisteja hyppäsi maihin. Talot olivat keskittyneet saaren yhdelle laidalle jossa oli hiekkarantoja ja peltoja, kun taas toinen laita oli kivistä kalliota, ja lopussa huima pudotus mereen.


Vuokrapyörillä pääsi omille teille.

Pyöräilimme aamupäivällä saaren tasaista rantaa. Lehmiä oli paljon, mutta en nähnyt yhtään lammasta. Ensin arvelin, että lampaat eivät osaa uida, mutta lehmät osaavat. Sitten huomasin, että se on melko kummastuttavaa, sillä mistä ne kaikki kuuluisat Aran-villapaidat on tehty? Pähkinä ei ratkennut, eikä lampaista näkynyt merkkiäkään.


Kiviaitaa piisasi.


Kävimme kurkistamassa kalliolta.


Minna ja Mikko satama kyläsessä. Taustalla jolla.

3 kommenttia:

Riikka kirjoitti...

Hei taas!
Ja mahtava blogi jatkuu. Älä tuu pois sieltä niin voit jatkaa tätä äärettömiin.. =)
Kiitoksia Uunon puolesta mahtavasta lammaspaidasta. Huippu, ja jotenkin niin annimainen ironia...
Oon edelleen elävien kirjoissa, hieman zombiena kyllä neljistä eri kolmiolääkkeistä mutta sisuunnuin tässä että ohasejo kumma jossei kaenuulaenen persjalaka-akka ota ja nouse sieltä nevasta.
Siitäpä ei uskalla sitten tinkiä kun kerran on näin julkisesti jo toitottant.
Ihania kuvia, taas kerran. Ota muru kiviaitaa mulle, laavakivien, luxorin kivien ja kuolleiden laakson kivien sekaan, pliis...?
Kaikella rakkauvvella,
tätisi Riikka

Anni kirjoitti...

Tämä oli ihanaa kuulla tätsy!

Aralla oli mielenkiintoisia kieltoja.

"Älä syö purkkaa" ja "Ei saa ottaa kiviä".

Katson kuitenkin jos tuosta takapihalta nappaisin, kun onhan se jonkunmoinen saari tämäkin.

Anonyymi kirjoitti...

Hei vaan Anni!

Varohan irrottelemasta kiviä sieltä, vasta uutisissa oli juttua jostakin suomalaisesta, joka pidätettiin muinaismuiston varastamisesta....ei ollut tiennyt ettei voi ottaa palaakaan :)

Enpä muista enää, mikä se kohde oli ja mistä maasta, mutta muistanpa vuoden 1996 Teneriffalla kun joku tai jotkut lapsista hakivat tulivuoren laavaa sieltä Teideltä,,,,ja sitäkään ei olisi saanut tehdä :)

Ihania kuvia oot saanut otettua, täälläkin alkaa kevät vihdoinkin tulla. Kävin pitkällä iltalenkillä tuos Jyväsjärven rantamille, aurinko paistoi vasten nassua ja ranta kuhisi lenkkeilijöitä.

Milloin sie sieltä pois tuut?
Äitees on tulossa huomenna ja lauantaina mennään teatteriiin Tampereeelle.

Rakkain terveisin Seija