keskiviikko 30. huhtikuuta 2008

Juhon terveiset, Dublin 28 - 30.4.08

”Luit? … Doyeave e luit?”

Lyödä kopsautin otsani kielimuuriin, ja kysymysmerkit rupesivat pörräämään pään ympärillä paljon aiemmin kuin ennakoin. Suomessa laskeskelin että vasta Ranskassa kommunikointi tuottaisi isompia ongelmia, mutta heti reissun alussa Irlantilaisten ”pottusuu”-englanti pääsi yllättämään. Minun rallienglantiani kyllä ymmärretään, mutta paikallisen jotain sanoessa joudun pyytämään toistoa kerran, pari ainakin. Ongelma ei ole lainkaan ylitsepääsemätön, lähinnä koominen, niin kuin esimerkiksi paikallisen Myllynaaman kysymä tuli savukkeelleen, ”luit”, kirvoitti naurut, jotka ovat jatkuneet koko Dublinin reissun, ja vielä täällä Limerickissäkin.

Annin ateria, yhteiset sushit ja Juho

Lensin siis maanantaina Tampereelta Dubliniin, jossa pikku hässäkän jälkeen löysimme Annin kanssa toisemme keskustan suuren piikki-patsaan luona. Lyhyen moikkailun jälkeen mentiin heti japanilaiseen Yamamori-ravintolaan syömään herkkuruoat, ja siinä katseltiin sitten Dublinin keskustaa, mm. Guiness-panimo (ulkoapäin), keski-ikä/vikinki- kaupunginosa kirkkoineen ja kaupunginmuureineen, Liffey-joki kahdelta kyljeltä, Temple Bar- biletyskaupunginosa ja keskuskatu O’Connel street. Hostellin kanssa oli myös hiukan hässäkkää, ei mitään vakavampaa, ja varsin pian hostelli paljastuikin erinomaiseksi, sekä sijaintinsa, hintansa, siivonsa, henkilökuntansa että palvelujensa osalta! Oltiin kuuden hengen huoneessa, jossa kämppiksinä oli kroatialainen pariskunta sekä jenkkitytöt, jotka toiseksi yöksi vaihtuivat skotlantilaiseen pariskuntaan. Hostelli tosiaan sijaitsi aivan keskustassa, heti keskuskadun vieressä samansuuntaisella tiellä, joten oli erittäin helppoa pistäytyä lepäämässä ja keräämässä voimia ennen kuin riensi uudestaan kylille rilluttelemaan.

Keski-ikä/viikinki-kaupunginosa, kivikasa ja Anni sekä Juho

Dublin muistuttaa jännästi Suomea, niin että meinaa usein unohtaa olevansa ulkomailla. Irlantilaiset myöskin ovat suomalaisten oloisia, jonkin verran kohteliaampia, mutta myöskin jonkin verran pelottavampia tappeluverkkareineen ja säpsäkän kielensä takia. Guinness tuli testattua, ja vanha totuus jonka mukaan se maistuu Irlannissa paremmalle kuin muualla, on täyttä totta myös minun kohdallani.



Liffey-joki ja Littipeukku

Nyt vietämme Limerickissä pari päivää, jonka aikana ainakin yliopistoon tutustumista (aloitimme sen jo hetki sitten) sekä suurten odotusten alainen rugby-peli! Minä jatkan sitten matkaani Ranskaan ja Annilla koittaa viimeinen rutistus eli loppukokeet.

virkkoo Juho

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Van olette kyllä.
emo

Anni kirjoitti...

Segata Sanshiro!

Anonyymi kirjoitti...

Hei
uusi yritys! En taaaskaan onneton saanut viestiäni läpi... :)
Mahtavia juttuja olet kirjoitellut ihmisille luettavaksi!
t. Kaija
PS. Alli ja Tumppu hyppäsivät laskuvarjotandemit lauantaina Hangossa: 4km:n korkeudesta huuuuuuuuuiiiiwiuh!