keskiviikko 2. huhtikuuta 2008

Dingle 29.3.2008


Lauantaina Erasmus vaihto-opiskelijoille järjestettiin päiväretki etelä rannikolle, Dinglen satama/turisti-kylään. Dingle on sen verran etelämpänä, että ensimmäiset lehdet näkyi jo puissa.

Kaupunki on tunnettu akvaariosta sekä meren poukamassa asustelevasta delfiinistä. Fungie-delfiini on jo 20 vuotta uskollisesti pomppinut samassa paikassa, ja paikalliset venemiehet vievät turisteja 15 eurolla katsomaan tapausta. Delfiini on niin urautunut ja seurankipeä, että reissuista saa rahat takaisin jos Fungie ei näyttäydy. Kun olin lukenut tämän kaiken innostavan tiedon turistioppaasta, niin tietenkin juuri tänään reissut oli peruttu ultimate huonon sään takia. (Todentuu erinomaisesti ylimmästä kuvasta!)

Onneksi kylän akvaario oli näkemisen arvoinen. Altaissa ui samoja kylkiniekkoja joita minullakin oli viimevuonna, mutta eritoten aivan kaikkea muuta.


Vähintään mamelukki-kala.


Kuka näitä kalakuvia tilasi lisää? Jokohan piisaa.

Parhaita bongauksia olivat norsukala, pallokala, merihevoset, jätti-kilppari, rauskut ja ravut. Lisäksi altaassa köllötteli sampi, yhtä varmasti kuin näin uutena vuotena suden.


Selvä sampi

Paikallinen levykauppias nauratti suomalaistyttöjä tarjoilemalla viski paukut kaupantekijäisiksi. Dinglessä valmistettua jäätelöä möi Kaurismäki fani, joka syötti meille Guinness- ja Jameson-jäätelöä ja soitteli kelloa ja hörisi vitsejä tiskin takana niin, että nauratti vielä paluumatkalla bussissa.


Jameson vauhdittaa levymyyntiä.


Kaikki värikkäitä irlantilaisia taloja esittävät postikortit saivat uutta uskottavuutta Dinglessä.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

olipa kaloja! Onko kuvan toinen kaunotar Reeta? Terveisiä vaan.

Muuten käy katso Ylen nettisivuilta Areenalta Kamera kiertää 4.4. näytetty juttu.
Siellä sinun kummienosi opastaa tv-ryhmää rajavartijoiden hommiin.

Mummulla on se tallennettu tietysti. Ja pappaa nauratti koko ajan kun se kuunteli kun Heikki Laurinseppä jutusteli mukavia Suomen ja Venäjän rajalla.

Täällä sataa oikosenaan. Kuvittelin käyväni vielä aamupakkasissa hiihtämässä mutta taitaa olla viisainta viedä sukset kellariin.

Yksin kotona. Juho baarissa. Simo Kuhmossa.
Mutta onhan Mosku, joka nukkuu.

Oli ryökäle ajattanut POROJA mökillä kilometrikaupalla. Siellä oli ollut savusaunan kupeessa lauma ja voimme vaan kuvitella mitä Mosku Moskari Porovaras teki.
Juho kertoi että haukku vaan raikui pitkin Luvanjärveä.

Se tietää Moskulle pitkää kesää narun jatkona. Porot ovat taas palanneet meidän nurkille.

Mitä sinne?

Pusuja ja haleja

emolta

Anonyymi kirjoitti...

Heissan Anni,
sun hauskat tarinat senkuin jatkuu, kiva!
Itse tässä tutkin aikuiskoulutus-sosionomihakuaikoja...viikon päästä maanantaina alkaa hurja pyrkimys diakkiin. Maksimissaan 3½-vuotinen rupeama, mun pohjakoulutus ja työkokemus kyllä lyhentää opiskelua, jos satun pääsemään. Ilta- ja monimuotojutskaa, niinku sopis työn ohessa. We will see...

Pyörät otettu esille, ravat pesty ja kumit täytetty. Kevät koittaa.
Sohvi oli viikko sitten 4 pvän kylpylälomalla Tallinnassa kaverinsa perheen kanssa. Oli ollut kuulemma hyvin uintipitoinen reissu. Minä taas retkeilin Porkkalanniemellä lintuja bongailemassa ja kaakaota nuotiolla juomassa. Kivaa oli sekin, kun sää oli mitä kirkkain ja keväisin. Siis tämä tapahtui viikko sitten, nyt on ollutkin harmaata ja tihkuista viikonloppua.

Eimuutakö lisää juttuja ja hienoja kuvia!

Maija, ja Sohvilta pusuja.